fbpx

Историята на BVLGARI

Историята на BVLGARI

Синоним на скъпоценни камъни, поразителен дизайн, ярки цветове и фини аромати.

Вижте страхотните парфюмни тестери на марката BVLGARI, които можем да Ви предложим на този линк. 

Всичко започва в малко гръцко село, където Sotirio Bulgari изработва скъпоценни предмети от сребро.

През 1879 г. Сотирио преминава от Средиземно море до Неапол, след което се премества в Рим. Това беше най-скромното начало: той продаваше своите сребърни предмети пред Френската академия на Пинчо. Тогава един гръцки търговец му предложил ъгъла на магазина си за да покаже своята стока. Клиентите ги заобичали и през 1884 г. Сотирио отворил първия си магазин за бижута на същата улица.

10 години по-късно той се премества в Via Condotti – преименувайки своя магазин „The Old Curiosity Shop“, от романа на Дикенс, за да действа като магнит за британски и американски туристи. Работи  и скоро Сотирио започнал да прави бижута и аксесоари. Синовете на Сотирио, Джорджо и Константино се влюбили в скъпоценните камъни, научили тайните на търговията и отвели BVLGARI на ново ниво. Магазинът Виа Кондоти се разраствал много бързо. И след като изпитанията на Втората световна война дошли, те били изправени пред повратен момент, възприемайки класицизма на гърците,римляните и италианския Ренесанс за да оформят смелия, отличителен стил, който познаваме и днес. (Използваното „V“ в логото на Bulgari е взето от латинската азбука.)

„Из света на лукса“

Ню Йорк. Париж. Женева. Монте Карло. През 1970-те, BVLGARI започва да завладява света на лукса и също започва да развива дейност в часовникарството. Все още семеен бизнес, вече Паоло и Никола Булгари – синове на Джорджо, работят в бизнеса заедно с племенника си Франческо Трапани.

Всеки започва с простички неща, но малко успяват да се развият и издигнат до такава степен. Тогава занаятчиите превземат и произвеждат скъпоценни камъни с полирано съвършенство, чувствена гладкост и закръгленост, с абсолютно внимание към детайла. Както при всички модни тенденции, имаше еволюция в стила на подписа на Bulgari, но винаги запазвайки този фокус върху интригуващите цветови комбинации, симетрия и красиви линии, напомняйки изкуството и архитектурата. Както отбелязва историкът и критикът на изкуството Аманда Триоси , Булгари привлича жени със силни личности. Смелостта, добавя тя, вероятно е най-забележителната характеристика на къщата за бижута.

Разбира се, имаше много еднократни действия – поръчани от най-богатите и бляскави хора по света. BVLGARI  е създал и посветил уникални бижута на Мерилин Монро , София Лорен , Лорън Бакъл , Шарън Стоун , Шарлиз Терон , Анджелина Джоли и др.

Докато е бил в Рим, записвайки „римски празник“ през 1953 г., Одри Хепбърн се завръща в  магазина на BVLGARI отново и отново, за да купува скъпоценни предмети, включително вечерни чанти, кутии за цигари, уплътнения и солиден златен щифт.

Може би най-известните от всички, Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън запечатали любовта си с изумруд от 18,61 карата, заобиколен от диаманти, които по-късно са носени от тази красива филмова звезда на сватбата и.

През 1992 г. стартирането на дебютния им аромат –  Bulgari Eau Parfumée au Thé Vert –  предвещава нова вълнуваща глава в блестящата история на Булгари. Създаден от Жан-Клод Елена , Eau Parfumée au Thé Vert приема най-фините аромати на зелен чай, смесвайки цитрусови нотки за така освежаваща комбинация, която е деликатна и сладка, едновременно.

След предходното десетилетие на смели, екстравагантни аромати, Eau Parfumée au Thé Vert беше и е едно от най-добрите постижения на марката.

Неповторим класик, този толкова охлаждащ аромат е обичан както от жени, така и от мъже и е описан като „прозрачна мекота и елегантен минимализъм“.

Неотдавна известният парфюмерист Алберто Морилас е работил по магията си върху ароматите за бижутерийната къща, създавайки чувствената, московска , страхотна GoldeaПарфюмите на Bvlgari наистина са бижута. Те се славят с ценни материали и славна история. Във всяка нова серия парфюми се избират най-чистите и изключително ценни олфактивни материали. И сред всички скъпоценни камъни на палитрата на техните парфюмеристи, мускусите са като талисманите на Bvgari – тук, използван в най-щедрите количества. „Точно като бижутер“, обяснява той, „исках да направя блясъка на златото. Създайте дълбок и чувствен аромат, който буквално излъчва голата кожа на жената.

Така както можете да откриете за себе си, цветовете, светлината, гладкостта и красотата на скъпоценностите на BVLGARI  са заловени от някои от водещите световни парфюмеристи за всички нас, за да се носят и да им се наслаждаваме.

И когато отделим малко време за да ги изследваме, теорията, че наистина си заслужава се доказва!

С етикети

Остави коментар

%d bloggers like this: